1. a 2. trimestr + Příznaky těhotenství

16:01:00



Příznaky těhotenství V listopadu jsem si uvědomila, že se mi v říjnu "ženské dny" nedostavily. Měla jsem jen velmi lehké špinění, okamžitě přišel na řadu těhotenský test (ClearBlue), který mi ukázal dvě čárky.

Mezi příznaky před testem, které jsem však nevnímala jako příznak těhotenství, patřila celkem velká nevolnost pouze po 2 skleničkách alkoholu (jindy mi špatně nebývalo). V metru se mi párkrát udělalo špatně, jednou mě lehce bodlo v podbřišku. Další příznak byla bolest v uších, při pobytu venku.

1. trimestr

Těhotenská průkazkaS přítelem jsem chtěla být celé těhotenství. Jenže ten strach, z toho co se teď bude a nebude se mnou dít, byl opravdu velký. Hlavně jsem potřebovala rozumět na 100% doktorům. Začátkem prosince jsem odjela zpět do Česka a šla na své první vyšetření, tím i potvrzení těhotenství.

Od konce listopadu do února jsem si těhotenství vlastně neužívala, bylo mi špatně i z vůně pracího prášku. Nemohla jsem pomyslet na česnek, maso, dokonce ani přemýšlet o miminku, které jsem čekala. Jedla jsem jen ovoce a zeleninu, nic jiného jsem nemohla vidět.


Proti striím jsem se mazala tělovým krémem Elasti-Q Exclusive, měla jsem od nich i tělový olej (hlavně po porodu) a vitamíny Elasti-Q ProMimi DHA.

Na nevolnosti mi pomáhala tahle lízátka GraviPop


GraviPopLizatka při nevolnosti

Proti alergii v těhotenství, předepsaný Xyzal.


  • 8.1. proběhl screening a už jsem byla ve 12. týdnu těhotenství + obdržení těhotenského průkazu.
ultrazvuk 12 tyden

2. trimestr

Na konci ledna jsem letěla zpět do Londýna za přítelem a spolu jsme letěli do Rumunska. Poprvé jsem se setkala s jeho rodinou 😇. 


Tento výlet pro mě začal komplikovaně a na letišti Luton jsem se při stání začala klepat, cítila jsem slabo a měla rozostřené vidění. Musela jsem si okamžitě sednout, nezáleželo kde, jakmile jsem se napila a snědla menší sušenku, udělalo se mi líp. 

V Rumunsku jsem byla v 15. týdnu těhotenství a měla horečku 38 °C - brala jsem paralen, oscillococcsinum a vitamin C s propolis, nechtěla jsem v těhu do sebe cpát prášky, ale jinak to nešlo (cestování se nám moc nezdařilo). Přítel se snažil horečku zmírnit, jelikož já se sotva došla umýt, v té slabosti. Po pár dnech nás čekala cesta zpět do Anglie. Mě už bylo trochu líp, jen jsem nemohla mluvit a měla kašel, který se v letadle zhoršil, takže mě bylo opravdu nevolno. Vzala jsem si asi 3x Cocculine, cítila jsem se trochu lépe, že mám něco proti nevolnosti, ale moc to nepomohlo. Od té doby, jsem si kupovala při cestě letadlem místo v prvních třech řadách a problém nebyl. 

  • 16. týden těhotenství - už jsem byla zpět v Čechách a šla na krevní triple test - vzali mi tři ampulky krve - je dobré si sebou vzít vodu a něco k zobnutí. (Prý to vypadá na holčičku)
  • 20. týden těhotenství - jsem vážila 66 kg, měla další ultrazvuk a už jsem plánovala, kde budu rodit.
  • 26. týden těhotenství - měla jsem 73 kg, vybrala porod v Anglii - i přes těžké rozhodování. 

    těhotenský test na cukrovku
  • 23.4. (27. týden těhotenství) Test na těhotenskou cukrovku - nesměla jsem jíst ani pít. Někde jsem četla, že se smí pít čistá voda, ale při vyšetření nám bylo řečeno nepít vůbec. Byla jsem tam 3 hodiny, šla jsem na odběr a dali mi vypít takový roztok 250 ml (nebylo to nějak hrozné, ale musel se myslím vypít během 10 minut), poté se mi udělalo po 30 minutách nevolno - nával horka a mlžení před očima. Doktorka mě odvedla abych si lehla, poté se mi udělalo líp, ale celé vyšetření jsem musela ležet. Prý se nestává často, že se při testu udělá nevolno, ale stane se. 
  • Po 4 dnech jsem měla vyhodnocení testu na gynekologii - test na těhotenskou cukrovku mi i přes skoro omdlení dopadl dobře. Došla jsem si na gynekologii pro potvrzení, že mohu absolvovat let, odhlásila jsem se a 28.4. letěla do Anglie. 

těhotenství v anglii


Nejedná se o sponzorovaný příspěvek!








Možná se Ti bude líbit

0 komentářů

Děkuji za každý komentář. Budu ráda hlavně za pozitivní komentáře.
Jaké máte vy zkušenosti? Vyjádřete se k tématu. Díky moc :))

Najdeme se na Facebooku