Jaký Byl Můj Začátek Tvorby Webů?

11:53:00

Můj začátek tvorby webových stránek

Můj začátek tvorby webových stránek nebyl s WordPressem. Když se ohlédnu opravdu hodně nazpět, tak si vzpomínám na tehdejší blogy od Seznamu. Měla jsem takový menší blog právě tam. Snažila jsem se o nějaké ty HTML/CSS pokusy a později zařadila Open Source editory (Joomla).

Opravdu větší zaměření k web tvorbě jsem v sobě našla, až po ukončení školy grafického designu a s prací pro jeden eshop s potřebami pro miminka. V tu chvíli jsem v sobě nacházela chuť učit se tvorbě webových stránek.

Později přišel převrat v mém životě a stěhování se do Anglie. Posunulo mě to jak v angličtině, tak v tvorbě webů. Rozhodla jsem se pro nejpoužívanější WordPress a opravdu se jej naučit. To se dělo kolem roku 2014.

Ze začátku jsem dělala web pro přítele a snažila jsem se o prezentaci sebe jako tvůrce webových stránek. 💪
 
Vzala jsem si moc velké sousto a na otázky jako “Lze později přidat košík do mých stránek?” , “Jak dlouho to bude trvat?” apod. jsem neznala odpověď nebo jsem odpovídala “průsvitně” nejistě.

Další průšvihy byly, když jsem získala zakázku a musela dodat web na čas. Do toho jsem byla doma s dcerkou, která mě moc nenechávala pracovat a já se nemohla učit web tvorbu a společně dodat kvalitní web. Tohle mě opravdu v tu chvíli mrzelo, jednalo se o stálejší přísun webových zakázek a bohužel jsem na to nebyla připravená.

Přestala jsem si věřit, nechtěla jsem se stresovat a budovala weby jen pro sebe. Když se mi někdo ozval nebo mi přítel dohodl nějakou zakázku, já to spíš ignorovala. Později jsem se snažila zakázky brát občas, většinou šlo o úpravu již vytvořeného webu, což se ukázalo jako ještě větší oříšek.

Tento web “seznamka” se ukázal jako má průkopnická zakázka a díky tomu, jsem věděla, že můžu pokročit dál.
Vytvořila jsem si stránky a začala jsem znovu nabízet služby tvorby webů.

Stránky jsem nakonec pořád předělávala a měla jsem zmatek v mých nabízených službách. Stále jsem nevěděla kolik co u mě stojí a jak dlouho to trvá. Jen tak volně jsem tvořila a neměla nic organizované.
Webové stránky fishmys dřívější 1 Webové stránky fishmys dřívější 2

Po několikáté úpravě webu jsem se rozhodla se trošku vzdělat a nasměrovat se. Ještě v Anglii jsem si pořídila nějaký základní kurz marketingu a poté členství v nějaké anglické online skupině, kde jsem se vzdělávala spíš v takovém osobitějším duchu.

Během několika let jsem se odrazila z dlouhého můstku učení se a překonávání webových problémů. Proseděla jsem u počítače spoustu času, našla jsem své zaměření a opravdu nechci jen mluvit a přesvědčovat známé o důležitosti mít blog nebo web a jak jej vizuálně, bezpečnostně a výkonnostně vytvořit. Navíc pro každé předělávání bych neměla čas na svůj šablonový koníček.

Na závěr jen napíšu, že je na každém z nás jakou životní volbou půjdeme a jak náš web chceme mít. Proto jdu cestou svých vlastních, jemně zbarvených šablon, které momentálně nabízím na Fleru.







Možná se Ti bude líbit

0 komentářů

Děkuji za každý komentář. Budu ráda hlavně za pozitivní komentáře.
Jaké máte vy zkušenosti? Vyjádřete se k tématu. Díky moc :))

Najdeme se na Facebooku